Kolping konkurs za dodelu beskamatnih zajmova preduzetnicama

Kolping Društvo Srbije raspisuje Konkurs za dodelu beskamatnih zajmova u okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje žena” podržan od strane Nemačkog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju. Cilj projekta jeste pružanje finansijske podrške ženama preduzetnicama na području Srbije, posebno ženama iz ruralnih područja, kao najosetljivijoj grupi.

Zašto podrška ženama? Istraživanja su pokazala da su žene u proseku obrazovanije i bolje u upravljanju rizicima, ipak one su češće nezaposlene, nižih primanja i u manjem broju na rukovodećim pozicijama ili u vlasništvu preduzeća. Od ukupnog broja preduzetnika u Vojvodini je samo 22% ženskog roda. Najčešće su jedine zaposlene u svojoj firmi, odnosno preduzetničkoj radnji ili angažuju članove porodica. Najveći izazovi za preduzetnice predstavlja nedostatak finansija i povoljnih izvora finansiranja za uspešno započinjanje i održavanja sopstvenog posla, nedovoljne poreske olakšice, slabi poslovni kontakti i nedostatak informacija.

Ukoliko ste žena koja ima registrovan pravni subjekt najmanje godinu dana i potrebna su Vam finansijska sredstva za materijal ili opremu u iznosu od 1.000 do maksimalnih 3.000 evra (u dinarskoj protivrednosti) prijavite se na naš konkurs. Želimo da podržimo Vaš posao, a kroz njega i vašu snagu, srčanost, inovativnost.

Javni konkurs u kom su opisani uslovi i način prijave na konkurs, kao i smernice za konkurs se nalaze u nastavku ove vesti. Sva pitanju u vezi sa procedurom prijavljivanja na konkurs možete postaviti putem mejla na adresu ana.birges@kolping.rs ili na broj telefona 064/427 62 27.

Sve vesti

Kontakt informacije